top of page

Смарт щори и пердета

Чрез поставянето на умни ключове за управление на щори или моторизирани корнизи ще можете да контролирате кога да са отворени или затворени вашите щори, например ако им прогноза за буря, може щорите Ви автоматично да се спуснат за да предпазят домът Ви.

Как работят смарт щорите?

За да работят смарт щорите е необходимо да са моторизирани, съответно е необходим:

  • Източник на ток: може чрез батерии, чрез щепсел и контакт или чрез вграждане в инсталационната система.

  • Мотор: той е прилежно скрит в компонента, който кара щората да се повдига/спуска - в ролката на ролетните щори или в парапета на римските щори.

 

Има два начина, по които може да контролирате смарт щорите. Това може да стане чрез безжичен стенен превключвател или чрез приложение на Вашия смартфон. Крайният контрол се извършва автоматично с помощта на смарт сензор, който управлява смарт щорите за оптимална стайна температура или слънчева светлина.

Как работят смарт пердетата?

Смарт завесите, известни още като автоматизирани пердета или моторизирани завеси, предлагат комбинация от лукс, удобство и контрол.

 

По същество те са системи за завеси, интегрирани с модерна технология, която позволява автоматична работа чрез дистанционни управления, смартфони или дори гласови команди чрез Alexa и други гласови асистенти.

 

Тези смарт технологии за прозорци Ви позволяват да регулирате завесите си, без да се налага ръчно да ги отваряте или затваряте.

 

Системите за смарт пердета обикновено включват моторизирана релса или прът, които могат да бъдат свързани към електрическата система на Вашият смарт дом или да се задвижват от батерии.

 

Моторът може да движи завесите напред и назад по пистата, като всичко това става с команда от дистанционното управление или приложение за смартфон.

Какви са предимствата на смарт щорите?

Контролиране на множество щори

Помислете, когато се събуждате и искате малко слънце, за да започнете добре деня, колко хубаво би било щорите Ви да се вдигнат автоматично, когато алармата Ви звънне? Или просто с натискане на един бутон всички щори във Вашия дом в края на деня да се спуснат, за да можете да седнете и да се отпуснете пред телевизора.

Настройване на щорите за перфектен баланс между дневна светлина и уединение

При по-големите остъклени площи може да има няколко смарт щори, което Ви дава гъвкавост да избирате кои да държите отворени и кои да затваряте, за да можете да запазите малко светлина, като избягвате отблясъците. 

Автоматизиране на щорите за по-добра енергийна ефективност

Това може да стане по два начина, чрез използването на сензор или чрез автоматизация. И при двата начина има непрекъснато проследяване на количеството слънце, което влиза в помещението, и температурата в дома Ви и на свой ред сензорът/автоматизацията може да накара Вашите смарт щори да се вдигат или спускат, когато е необходимо. Сензорът/Автоматизацията на смарт щорите може да помогне за контролиране на стайната температура и на свой ред да спести разходи за енергия.

Безопасност за децата Ви

Смарт щорите нямат нужда от вериги, въжета или жици, за да функционират. Дизайнът им ги прави безопасен за малките деца, които обичат да пипат навсякъде. 

bottom of page